Razem z żoną otworzyliśmy własną winiarnię znajdującą się w górach. Od początku mieliśmy świetny pomysł na biznes, dlatego też wybraliśmy takie miejsce. Winiarnie wznieśliśmy zaraz obok źródła górskiej wody bardzo wysokiej jakości, to jej planowaliśmy wykorzystywać aby podnieść jakość tworzonych przez nas trunków. Mieliśmy w planie robić najlepsze wino.
Odpowiednia dezynfekcja wody przed jej użyciem
Korzystanie bezpośrednio z źródła było jednak nie do końca zgodne z regulacjami i mogliśmy nie otrzymać zgody na sprzedaż naszych trunków. Woda musiała być odpowiednio oczyszczona, gdzie nie posiadała ona zgromadzonych w nich mikroorganizmów. Do tego celu zainwestowaliśmy w systemy dezynfekcji wody, które zastosowaliśmy przy oczyszczaniu wody prosto z górskiego źródła. System ten umożliwiał nam wykorzystywanie jej w celach zarobkowych, gdzie spełniała ona wszelkie normy konieczne do uzyskania pozwolenia na dystrybucję produktów z niej wykonanych. Oczywiście woda z naszych systemów dezynfekcji została poddana odpowiednim badaniom, które bez problemu przeszła. Taki system zajmuje dość sporo miejsca i musi zostać odpowiednio skalibrowany. My podłączyliśmy źródło za pomocą bardzo rozległego systemu hydraulicznego. Dlatego też uzyskaliśmy zamierzony efekt z pomocą odpowiednio przeszkolonych osób w tej dziedzinie. Oczywiście maszyny musiały zostać właściwie skalibrowane oraz zaprogramowane aby działały w zupełności automatycznie, gdyż zależało nam aby taki system działał bez konieczności naszej ingerencji.
Tego typu system dezynfekcji można bez problemu podłączyć bezpośrednio do kadzi w której przygotowuje się mieszankę pod wino. Dlatego też znacznie usprawnia to cały proces przygotowania naszego trunku. Czysta woda trafia bezpośrednio tam, gdzie jest ona potrzebna. Wszystko oczywiście jest przy tym kierowane przez pomierniki ilości.